MonkeyMiner

Proof of Concept

PoC in 1 Dag

Wij geloven dat Process Mining een toevoeging is voor elk bedrijf en er is relatief weinig data voor nodig. Door de gebruiksvriendelijkheid van MonkeyMiner is het daarnaast makkelijk om ermee te starten. Om je daarvan te overtuigen, bieden we een Proof of Concept in 1 dag aan. Waar de meeste data science trajecten veel tijd kosten, kunnen wij in 1 dag snel resultaat laten zien.

Voorbereiding

  • Kiezen welk proces je wil onderzoeken;
  • Bedenken in welk systeem dit vast wordt gelegd;
  • Checken wie de data/logfile uit dit systeem kan halen;
  • Mensen bij elkaar zoeken die kennis hebben van het proces en dit graag willen verbeteren.

  Als dit geregeld is, kunnen we de dag gaan plannen. Op deze dag komen we bij jullie in huis.

Dagresultaat

 • Een heldere visuele presentatie van je proces;
 • Inzicht in de doorlooptijden van het gehele proces en de individuele stappen;
 • Concrete verbeterpunten en advies over hoe je deze aan kan pakken;
 • Een goed beeld hoe Process Mining van toegevoegde waarde kan zijn in jouw organisatie.

Planning van de dag

9.00 – Kennismaking

We zijn benieuwd met wie we aan tafel zitten en wat jullie verwachtingen zijn van deze dag!

9.15 – Uitleg Process Mining & demonstratie

Jullie krijgen uitleg over Process Mining, wat is het en wat kun je er mee?

9.30 – Data – logfile

Voor jullie is de data een stuk herkenbaarder dan voor ons! Daarom lopen we samen door de data in de logfile heen. Waar komt het vandaan, wat zegt het en hoe kunnen we dit gebruiken om jullie zoveel mogelijk antwoorden te geven.

10.00 – Scope proces

Van tevoren is er besproken welk proces we gaan onderzoeken. Nu willen we graag weten wat jullie idee is bij dit proces en welke vragen jullie hierbij hebben. Willen jullie vooral weten hoe het proces precies loopt? Moet het proces aan bepaalde voorwaarden voldoen? Hebben jullie een verandering doorgevoerd waarvan je het effect wil weten? Zijn er vragen over bepaalde teams of medewerkers?

10.30 – Prioritering van de procesvragen

We gaan er vanuit dat we al jullie vragen kunnen beantwoorden. Sterker nog, we gaan je overladen met inzichten! Maar soms komt het ook voor dat we niet alles kunnen beantwoorden. Bijvoorbeeld omdat we daar (nog) niet de juiste data voor hebben of omdat een dag te kort dag is. Dus we willen graag beginnen met hetgeen wat het belangrijkst is voor jullie. Als we deze informatie verzameld hebben, gaan we aan de slag met jullie data.

13.00 – Eerste resultaten

Na twee uur kunnen we jullie de eerste resultaten presenteren en gaan we de eerste vragen al beantwoorden.

13.30 – Discussie en aanscherpen

Na het zien van de eerste resultaten heb je meer inzicht in het proces gekregen. Dit roept vaak weer nieuwe vragen op en soms is een verdiepingsslag nodig. We horen graag of de prioriteiten nog steeds hetzelfde zijn en waar we ons nog verder op moeten focussen. Vervolgens gaan we voor een tweede keer aan de slag met jullie data.

16.00 – Eindpresentatie

Na nog eens twee uur, laten we jullie het eindresultaat zien. We gaan in op de vragen die in de ochtend opgesteld zijn, geven jullie de nodige informatie en geven advies over de verbeterslagen die jullie kunnen maken.

16.30 – Vervolgstappen

Natuurlijk horen we graag wat jullie ervan vonden en hoe Process Mining jullie geholpen heeft! Samen bepalen we de vervolgstappen voor jouw organisatie.

Ben je overtuigd?

Begin gelijk met de MonkeyMiner!

GRATIS MASTERCLASS