Monkeyminer

Verbeter je zorgprocessen

Process Mining in de zorg

De laatste jaren zien we binnen de Nederlandse zorgsector de totale zorgkosten en het personeelstekort toenemen. Deze trends vragen om verandering. Het efficiënter inrichten van (zorg)processen en slimmer gebruik van systemen speelt hierin een grote rol. Process Mining ondersteunt bij deze efficiëntieslag in de zorg. Wil je weten hoe je Process Mining kunt toepassen in de zorg? En wil je geïnspireerd worden door voorbeelden uit de praktijk? Schrijf je dan in voor onze gratis masterclass. 

zorg

Wat is Process Mining?

Process Mining is een techniek om snel inzicht te krijgen in bedrijfsprocessen. Medewerkers, burgers en cliënten laten overal een digitale voetafdruk achter in de IT systemen die zij gebruiken. Deze verborgen schat aan informatie is binnen iedere organisatie beschikbaar en bestaat uit log files. Process Mining is een big data technologie voor deze small data. Hiermee kunnen we de digitale voetafdruk volgen en de processen in je organisatie visualiseren en analyseren. Het onthult tekortkomingen en maakt processen transparanter, sneller en kosten effectiever.

Wil je weten hoe ook jij je zorgprocessen kunt verbeteren met Process Mining? Schrijf je dan in voor onze gratis masterclass.

Wat kun je met Process Mining in de zorg doen?

Veel organisaties zetten Process Mining in om een proces inzichtelijk te maken waar geen procesbeschrijving van is. In plaats van workshops te organiseren en interviews af te nemen, laat je de data voor zich spreken. Door op deze manier te werken kun je een snelle start maken en direct inzoomen op knelpunten en verbeteringen.

Met behulp van data kun je inzicht krijgen in hoe het proces in de praktijk verloopt. Je kunt inzoomen op de oorzaken van problemen in je proces en hier vervolgens actief op sturen om je proces én de prestaties te verbeteren. Uiteraard biedt Process Mining ook ondersteuning om processen te visualiseren. Een visuele ondersteuning maakt het vaak makkelijker om met betrokkenen het gesprek aan te gaan en processen te optimaliseren.

Wat onze klanten zeggen

logo bartimeus

Inzicht in kosten 

“Door een beter inzicht in onze processen hebben we een betere grip op onze kosten en kunnen we meer tijd besteden aan het ondersteunen van cliënten.”

Enabler voor Digitale Transformatie

“Dankzij de hulp van MonkeyMining hebben we onze digitale ambities kunnen waarmaken en concrete aanpassingen aan processen en systemen kunnen doorvoeren.”

Inzicht in het Mammacare proces

“We voldoen nu aantoonbaar aan de gestelde eisen voor het roze lintje. Bovendien kregen de betrokkenen inzicht in de werkelijke geleverde zorg en verbetermogelijkheden.”

Over MonkeyMining

Met de inzet van Process Mining helpt MonkeyMining organisaties met het voorgoed veranderen van de Business Process Management aanpak door het verbeteren van processen op basis van feiten. Dit doen ze met behulp van de Process Mining software MonkeyMiner.

MonkeyMining logo

Ben je overtuigd?

Begin gelijk met de MonkeyMiner!

GRATIS MASTERCLASS