Process Mining

RPA

Process Mining en Robotic Process Automation (RPA)  

Process Mining geeft inzichten in je processen op basis van data uit bestaande IT systemen. Met dit inzicht kun jij direct zien welke processen of processtappen gerobotiseerd kunnen worden. Je ziet alle uitzonderingen en hoe vaak ze voorkomen. Op basis daarvan kun je onderbouwd keuzes maken wat wel en wat niet mee te nemen in het RPA traject.

Zodra je RPA hebt geïmplementeerd, en je eerste of misschien wel je 50-ste robot live gaat, kun je Process Mining (opnieuw) toepassen op het proces. Process Mining geeft je inzicht in de verbeteringen die je met RPA hebt gerealiseerd. Op basis daarvan kun je direct vervolgstappen definiëren om het proces en de robot verder te optimaliseren.

RPA en Process Mining

Optimaliseer je RPA ontwikkelproces voor een efficiënter resultaat

Proces Mining kan jouw RPA initiatief op drie verschillende manieren ondersteunen. Eén is bij het identificeren van automatiseringsprojecten. Hierbij kun je direct op basis van de data zien welke verbetering te verwachten is op basis van procesprestaties.

Ten tweede helpt Process Mining bij het verkorten van de ontwikkeltijd van de verschillende bots. Je hebt vooraf inzicht in hoe het proces loopt. Je weet welke uitzonderingen er zijn én welke van deze uitzonderingen je mee moet nemen in je robot. Je kunt je robots dus efficiënter ontwikkelen en in productie brengen.

Tenslotte kan Process Mining inzicht geven in de prestatieverbetering en de toegevoegde waarde aantonen. Ook krijg je direct inzicht in mogelijke vervolgstappen voor verdere automatisering.

Waar vind ik use cases voor Process Mining met RPA?

I

Sales en Marketing

Klant On- en Offboarding

w

Klantenservice

Operations/Compliance/Legal

Finance en Accounting

HR

IT

Supply Chain

Ben je overtuigd?

Begin gelijk met de MonkeyMiner!

GRATIS MASTERCLASS