MonkeyMiner

Klantbeleving optimaliseren

Klanten verwachten snelle en transparante communicatie, zodra ze met je organisatie in contact komen. Klantbeleving optimaliseren is belangrijk om deze verwachting waar te maken. Hierbij is het essentieel om inzicht te krijgen in het traject dat de klant aflegt, de customer journey. Een customer journey is een weergave van de klantreis die klanten afleggen binnen jouw klantcontactprocessen, zoals je website, helpdesk, nieuwsbrieven en social media. Met deze inzichten kun je de klantbeleving optimaliseren.

Process Mining helpt jouw organisatie om de volledige customer journey inzichtelijk te maken. Evalueer vervolgens de klantreis door het gedrag van klanten bij het doorlopen van de diverse processen te analyseren:

  • Waar kunnen processen worden versneld?
  • Waar binnen de processen haken klanten af?

klantbeleving optimaliseren

Met de resultaten van Process Mining kun je barrières wegnemen en de klantbeleving optimaliseren. Je organisatie kan direct beter inspelen op de behoeften en verwachtingen van je klanten en meer toevoegde waarde bieden, waardoor jouw klanten een optimale serviceverlening ervaren. Met Process Mining kun je tevens binnen de processen van de customer journey afwijkend gedrag detecteren.
Jouw organisatie kan bijvoorbeeld met een retentie proces direct anticiperen op het vertrek van klanten.

 

Voordelen van processen digitaliseren met MonkeyMiner

Verhogen van de klanttevredenheid

Krijg inzicht in het proces van verschillende klantcontact momenten (touchpoints) en stem deze op elkaar af voor een consistente klantbeleving.

Voorkomen van ontevreden klanten

Voorspel waar binnen de klantreis mogelijkerwijs obstakels ontstaan en onderneem hierop proactief actie richting klanten.

Optimaliseren van individuele klantcontact momenten

Krijg inzicht in hoe u de ervaring van klanten met een specifiek onderdeel van de klantreis kunt optimaliseren.

Verhogen van conversie

Pas de communicatie- en customer journey processen aan op de behoeften en verwachtingen van uw doelgroep om de conversie te verhogen.

Integreren van verschillende kanalen

Krijg inzicht in hoe u de verschillende kanalen, waarmee klanten contact met uw organisatie hebben, het beste op de klantreis kunt afstemmen voor een uniforme klantbeleving.

Verhogen van effectiviteit

Krijg inzicht in welk proces binnen welk kanaal op welk moment het meest effectief is.

Ben je overtuigd?

Begin gelijk met de MonkeyMiner!

GRATIS MASTERCLASS