Process Mining

Banken en verzekeraars

Process Mining voor banken en verzekeraars

Banken en verzekeraars veranderen in hoog tempo als gevolg van digitalisering en innovatie. Als gevolg zijn banken en verzekeraars genoodzaakt de systemen en processen achter hun portfolio van producten en diensten te moderniseren. Process Mining voor banken en verzekeraars is een ideale methodiek om een directe bijdrage te leveren aan het realiseren van deze doelen en het verbeteren van bedrijfsprocessen.

Onafhankelijk van welk kanaal de klantreis wordt gestart, verwachten klanten een consistente omnichannel ervaring bij het doorlopen van de processen voor het aanvragen van kredieten, hypotheken en verzekeringen. Het mag voor de klantbeleving niet uitmaken of een verzekering nou wordt aangevraagd bij een fysiek bank- of verzekeringskantoor, van achter een computer of met behulp van de telefoon.

Met behulp van Process Mining voor banken en verzekeraars kunnen deze organisaties hun processen en klantdata analyseren om snel te anticiperen en de verwachtingen van klanten proactief te managen.

Banken

Lees over Process Mining voor

banken en verzekeraars

Dienstverlening

Optimaliseren klantbeleving

Optimaliseer uw klantcontact processen en speel beter in op de behoefte van de klant en biedt meer toegevoegde waarde.

Lees meer over klantbeleving optimaliseren 

Bepalen van 'the next best offer'

Richt uw communicatieprocessen in op het doelgroepgericht onder de aandacht brengen van het juiste aanbod op het juiste moment.

Lees meer over ‘next best offer’ bepalen 

Risk management

Opsporen van fraude

Pas tijdige interventies in binnen uw processen om fraude vroegtijdig te bestrijden of te voorkomen en gevolgschade te beperken.

Lees meer over fraude opsporen 

Verlagen van churn

Voorkom dat klanten overstappen en richt uw retentieprocessen in op het proactief behouden van klanten die overwegen te vertrekken.

Lees meer over churn verlagen 

Ben je overtuigd?

Begin gelijk met de MonkeyMiner!

GRATIS MASTERCLASS