MonkeyMiner

Overzicht masterclasses Process Mining

Wij vinden kennisdeling belangrijk en ook nog eens leuk om te doen. Door verschillende masterclasses op het gebied van Process Mining aan te bieden hopen wij anderen te inspireren om ook met Process Mining aan de slag te gaan. Het biedt namelijk talloze mogelijkheden om organisaties te verbeteren.

Op deze pagina vind je een overzicht van al onze gratis masterclasses. Ben je benieuwd?
Meld je dan aan voor een van onze masterclasses!

Wat is Process Mining en wat kun je ermee doen?

Process Mining is een techniek die zich richt op de combinatie van Data Science en Proces Management. Het helpt organisaties bij het ontdekken, monitoren én verbeteren van bedrijfsprocessen. De systemen die organisaties dagelijks gebruiken houden bij welke geautomatiseerde en handmatige activiteiten zijn verricht. Dit wordt opgeslagen in zogenaamde event logs of logfiles. Deze data is de motor voor Process Mining.

Veel organisaties zetten Process Mining in om een proces inzichtelijk te maken waar geen procesbeschrijving van is. In plaats van workshops te organiseren en interviews af te nemen, laat je de data voor zich spreken. Door op deze manier te werken kun je een snelle start maken en direct inzoomen op knelpunten en verbeteringen.

Met behulp van data kun je inzicht krijgen in hoe het proces in de praktijk verloopt. Je kunt inzoomen op de oorzaken van problemen in je proces en hier vervolgens actief op sturen om je proces én de prestaties te verbeteren. Uiteraard biedt Process Mining ook ondersteuning om processen te visualiseren. Een visuele ondersteuning maakt het vaak makkelijker om met betrokkenen het gesprek aan te gaan en processen te optimaliseren.

Overzicht Masterclasses

Masterclass Process Mining algemeen

Tijdens deze masterclass ervaar je de mogelijkheden van Process Mining en ontdek je de toegevoegde waarde voor je organisatie. Aan het einde van de masterclass heb je alles in handen om de volgende dag te starten met jouw Process Mining project. Bekijk de eerstvolgende data hier en meld je aan!

Masterclass Process Mining in de zorg

De laatste jaren zien we binnen de Nederlandse zorgsector de totale zorgkosten en het personeelstekort toenemen. Deze trends vragen om verandering. Het efficiënter inrichten van (zorg)processen en slimmer gebruik van systemen speelt hierin een grote rol. Process Mining ondersteunt bij deze efficiëntieslag. Meer weten over Process Mining in de zorg?

Ben je overtuigd?

Begin gelijk met de MonkeyMiner!