Process Mining neemt een enorme vlucht, zowel in Nederland als daarbuiten. Door de toegenomen digitalisering beschikken we over steeds meer data en zijn meer en meer organisatie zich bewust van de waarde van de data die ze ter beschikking hebben.

In tijden van wereldwijde economische uitdagingen, wanneer de middelen beperkt zijn, klanten steeds kritischer zijn en burgers steeds hogere verwachtingen hebben, is het van groot belang om processen soepel, snel en efficiënt te laten verlopen.

Process Mining is een krachtige technologie waarmee je controle krijgt over de processen in je organisatie. We hebben de belangrijkste redenen om ermee aan de slag te gaan voor je op een rij gezet.

process mining

Krijg inzicht in hoe de organisatie werkelijk functioneert

De meeste managers denken dat ze redelijk goede grip hebben op de processen in hun organisatie. Ze hebben deze processen gedefinieerd en vastgelegd in handleidingen en werkinstructies. Op deze manier weet iedereen wat hij moet doen. Natuurlijk zijn er wel eens afwijkingen tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden en moet er bijgestuurd worden. Maar over het algemeen worden de doelstellingen gehaald en draaien de processen soepel. Echter als je medewerkers vraagt ​​naar hun werkzaamheden dan kom je vaak afwijkingen tegen. Processen blijken dan niet zo duidelijk te zijn en de handleidingen sluiten niet meer aan de bij de werkelijkheid.

Met Process Mining kun je deze afwijkingen en uitzonderingen zichtbaar maken. Hiervoor gebruiken we data die in 99% van de gevallen gewoon beschikbaar is. Het helpt je om inzicht te krijgen in hoe de organisatie en processen werkelijk functioneren.

Baseer je met Process Mining op de feiten, niet op aannames

Uit onderzoek blijkt dat veel beslissingen in bedrijven nog steeds genomen worden op basis van aannames en gevoel. Dat leidt meestal niet tot de beste beslissingen, met alle gevolgen van dien. Dit is exact waar Process Mining je kan helpen. De technologie biedt je de inzichten die je nodig hebt om de juiste beslissingen te nemen met betrekking tot je processen. Bijkomend voordeel is dat je met Process Mining kunt monitoren of de gemaakte beslissingen tot het juiste effect leiden.

Verbeteren en vereenvoudigen van auditing

Process Mining leidt tot vereenvoudiging en verhoging van de kwaliteit van auditing. Volgens Wil van der Aalst in zijn onderzoek samen met Deloitte stelt hij dat Process Mining een nieuwe vorm van auditing mogelijk maakt. In plaats van te werken met een steekproef van een klein aantal gevallen, kan het hele proces en alle cases geanalyseerd  worden (Auditing 2.0: Using Process Mining to Support Tomorrow’s Auditor)

   Maak gebruik van de beschikbare gegevens

   Veel organisaties realiseren zich niet dat de data die ze (onbewust) hebben een ware goudmijn is. Medewerkers van deze organisaties gebruiken verschillende IT-systemen voor de uitvoering van hun werkzaamheden. Doordat ze verschillende systemen gebruiken krijg je te maken met verschillende bronnen waar de data vandaan komt. Deze samenhang kan een enorme uitdaging zijn. Process Mining helpt je met deze uitdaging door gegevens uit meerdere bronnen te combineren en in de vorm van (herkenbare) processen te presenteren.

     Zelf aan de slag met Process Mining binnen jouw organisatie?

     Schrijf je in voor de gratis Masterclass!

     Roderick Schreuder

     Roderick Schreuder

     Roderick Schreuder is een technologie ondernemer en data science expert. Hij heeft + 20 jaar ervaring in verschillende sectoren bij organisaties zoals Philips, ING, Heerema, Achmea, NXP en Belastingdienst. Sinds 2006 is hij betrokken bij BiZZdesign en heeft zich recent gestort op de data science techniek ‘Process Mining’ bij MonkeyMining. Roderick is regelmatig gastspreker op conferenties en congressen en wordt regelmatig gevraagd om technologie inspiratiesessies voor directies en management teams te faciliteren. Daarnaast is hij verbonden aan de Hogeschool Utrecht, Avans Hogeschool en Business University Nyenrode.

     Ben je overtuigd?

     Begin gelijk met de MonkeyMiner!

     GRATIS MASTERCLASS